Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση για την Ολομέλεια Προέδρων, Αθήνα - ΔΟΕ (29/01/2016)


Ενημέρωση για την Ολομέλεια Προέδρων,  Αθήνα - ΔΟΕ (29/01/2016)

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα η Ολομέλεια Προέδρων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της ΔΟΕ. Σε αυτή συμμετείχαν 102 από τους 135 Συλλόγους της χώρας.  Από τους 102 συμμετέχοντες Συλλόγους σε ένα (1) μόνο πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση με απαρτία μελών.  Ως εκ τούτου και από το καταστατικό της ΔΟΕ η Ολομέλεια Προέδρων δεν είχε τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων.

Οι εργασίες της ολομέλειας ξεκίνησαν στις 9.30 π.μ. και ολοκληρώθηκαν στις 5 μ.μ.  (έναρξη εργασιών με ομιλία προέδρου ΔΟΕ, ομιλίες προέδρων συλλόγων 4΄, ομιλία μελών ΔΣ ΔΟΕ και αιρετών ΚΥΣΠΕ 5΄, δευτερολογία προέδρου ΔΟΕ - κλείσιμο εργασιών)
 Παρουσιάστηκαν απόψεις για θέματα εκπαιδευτικής και πολιτικής επικαιρότητας (αντι-ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, διδακτικά κενά και ελλείψεις στα σχολεία, εθνικός διάλογος για την Παιδεία, πρόσφατες επιλογές στελεχών εκπαίδευσης κ.α.).
Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της ΔΟΕ και των Συλλόγων Π.Ε. στην Γενική Απεργία της ΑΔΕΔΥ της 4ης Φεβρουαρίου 2016 και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις καθώς και η ανάπτυξη δράσεων για την καλύτερη δυνατή επιτυχία τους.

Προτάσεις ψηφισμάτων συλλόγων ή παρατάξεων: κατατέθηκαν 3 ψηφίσματα συλλόγων για υποστήριξη του αγώνα των αγροτών, 1 ψήφισμα συλλόγου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ,  1 ψήφισμα της παράταξης ΔΗ.ΣΥ. για σύσταση προς βουλευτές – εκπαιδευτικούς να καταψηφίσουν τα επερχόμενα αντι-ασφαλιστικά μέτρα.
 Επίσης, κατατέθηκε πρόταση ψηφίσματος με υπογραφές περίπου 20 παρόντων προέδρων – αντιπροσώπων Συλλόγων ενάντια στη θέση της ΔΟΕ για συμμετοχή στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία.
 Τα ψηφίσματα αυτά, λόγω της καταστατικής αδυναμίας της ολομέλειας των προέδρων να λάβει αποφάσεις, προωθήθηκαν στο Δ.Σ. της ΔΟΕ για επεξεργασία, σύνθεση, τελική διατύπωση και απόφαση.


Βαζούρας Σπύρος, 
μέλος Δ.Σ.  ΣΕΠΕ Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.