Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΠΕ: Ζητήματα διαφάνειας και ενημέρωσης για τις μεταθέσεις

Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ  ΚΥΣΠΕ
 ΔΗΜ. ΜΠΡΑΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣ. ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗ
 
Ως αιρετοί εκπρόσωποί σας στο ΚΥΣΠΕ αισθανόμαστε την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση να καταγγείλουμε σε ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο τη στάση του προέδρου του ΚΥΣΠΕ, ο οποίος αρνήθηκε σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του συμβουλίου για τις μεταθέσεις, να χορηγήσει στους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου το ηλεκτρονικό αρχείο με τα ονόματα των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών, επικαλούμενος ότι «δεν έχει τέτοια εντολή», στερώντας έτσι από χιλιάδες συναδέλφους μας τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των μεταθέσεων του 2016.
Επισημαίνουμε ότι το ηλεκτρονικό αρχείο για τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις παραδιδόταν, ανελλιπώς, στους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ, εδώ και πέντε χρόνια, από τους εκάστοτε προέδρους του συμβουλίου, και δημοσιοποιούνταν άμεσα - μετά τη λήξη του συμβουλίου - στο πλαίσιο της διαφάνειας και της άμεσης ενημέρωσης των συναδέλφων.
Επειδή θεωρούμε ότι τα ζητήματα της διαφάνειας και της άμεσης ενημέρωσης των συναδέλφων είναι πολύ σημαντικά και επειδή κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί και κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων, καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να παρέμβει άμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να επιληφθεί του θέματος και να δώσει λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.