Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Αντισυνταγματικοί οι «ευσεβείς πόθοι» για υπαγωγή των Νηπιαγωγείων στους Δήμους !!

                                               
   Λιβαδειά,  19.01.2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αντισυνταγματικοί οι «ευσεβείς πόθοι»
 για υπαγωγή  των Νηπιαγωγείων στους Δήμους !!

Είκοσι ένα (21) έτη μετά την απόπειρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας -τότε- να υπαχθούν τα σχολεία στις υπηρεσίες της και δεκαεπτά (17) έτη μετά την Απόφαση 2592/1999 του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία έκρινε ύστερα από προσφυγή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), ότι «η Παιδεία ανήκει ευθέως στις αρμοδιότητες του Κράτους και απέκλεισε  τη μεταφορά αρμοδιοτήτων σχετικών με αυτήν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οποιουδήποτε βαθμού», η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με πρόσφατη απόφαση του Συνεδρίου της (Δεκέμβριος 2016) προσπαθεί να επαναφέρει στην επικαιρότητα το ίδιο θέμα το οποίο έχει κριθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ με την απόφαση του ΣτΕ!  
Κάποιοι «ονειρεύονται» μεταφορά των Νηπιαγωγείων στις αρμοδιότητές τους. Είναι προφανές ότι η επαναφορά μιας τέτοιας πρότασης δεν οφείλεται σε ειλικρινές ενδιαφέρον για την Παιδεία. Μάλλον αποκαλύπτει τους «ευσεβείς πόθους» τους να εφαρμόσουν τον ίδιο τρόπο διαχείρισης που έχουν κάνει τόσα χρόνια στις υπηρεσίες τους και στο σύστημα διορισμών / επιλογής νηπιαγωγών στην εκπαίδευση. «Οραματίζονται» ρουσφετολογικές δόξες του παρελθόντος!!
Δεν είναι βέβαιο ότι οι σύνεδροι της ΚΕΔΕ γνώριζαν τόσο το άρθρο 16 του Συντάγματος όσο και τη σχετική οριστική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, αν και θα όφειλαν!! Η εκπαιδευτική κοινότητα με τη στρατηγική και τη δράση της δεν έχει αφήσει πεδίο σε ΚΑΝΕΝΑΝ - στα πλαίσια του παρόντος Συντάγματος της Πατρίδας -  να αμφισβητήσει το Δημόσιο χαρακτήρα του Νηπιαγωγείου.
Αγωνιζόμαστε για Δημόσια 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, στα πλαίσια των επιταγών του Συντάγματος. Αφήνουμε τους "οραματιστές" να αναζητούν τρόπους να ρουσφετολογήσουν, προχωράμε μπροστά χωρίς αυτούς για ένα καλύτερο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
            
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.